Op zoek naar een goede harpdocent?

Op zoek naar een goede harpdocent?

Ik geeft al ruim 10 jaar harples aan zowel beginners als gevorderden leerlingen van alle leeftijden. Samen wordt er gekeken naar de invulling van de les, afhankelijk van de beschikbare tijd en gewenste frequentie van lessen. Ook kun je een bepaalde muziekstijl of stukken kiezen, die goed bij jou, of jouw kind passen. Denk aan bijvoorbeeld meer modern, klassiek, volksmuziek of jazz.
Basic

Basic

Een les duurt meestal 50 minuten en kost €34,50 per les. Dit verschilt per lespakket, neem contact op om te overleggen wat voor jou de beste optie is of kijk hier voor de lespakketten Weet je nog niet zeker of harpspelen bij je past, of wil je eerst kennismaken met de docente, dan kun je een gratis proefles aanvragen, waarin we samen een plan maken aan de hand van jouw niveau en wensen.
 

 Waarom harples?

Tijdens het leren bespelen van een muziek instrument leert een leerling natuurlijk muziek maken.
Daarnaast worden er andere vaardigheden versterkt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: 

 

 
 

Concentratie

Het leren bespelen van een muziek instrument vergroot een aantal vaardigheden die het leren ondersteunen. Concentratie is hier een belangrijke vaardigheid van. Verder wordt ook het doorzettingsvermogen versterkt.

Motoriek

De fijne motoriek wordt versterkt door het leren bespelen van een muziekinstrument. Leren harpspelen vergroot ook de onafhankelijkheid van de handen.

Zelfvertrouwen

Iets nieuws leren vergroot het zelfvertrouwen. Door regelmatig een nieuw stukje of een nieuwe techniek onder de knie te krijgen kan er tijdens de muziek lessen regelmatig een succes ervaring worden opgedaan.

Zelf-reflectie

Tijdens het oefenen van een nieuw stukje wordt de leerling uitgedaagd om de eigen voortgang te volgen en aan de hand daarvan beslissingen te nemen. Deze zelf-reflectie is onderdeel van meta-cognitie waarbij leerlingen leren kijken naar hun eigen leren en leerproces en vanuit hun bevindingen keuzes te maken.

Creativiteit

Afhankelijk van de manier van les geven worden muziek leerlingen creatief uitgedaagd. Dit kan gedaan worden door de leerling na te laten denken over de interpretatie van de muziek. Ook wordt de creativiteit versterkt door met leerlingen te improviseren, componeren of arrangeren.