Biografie Ingrid


Al voordat ik begon met spelen op negenjarige leeftijd had ik, Ingrid Cornelisse (1990, Almere), al veel interesse in de harp als instrument. Na 9 jaar les te hebben gehad bij Astrid Vroegindeweij in Almere, was mijn passie voor het harpspel zo gegroeid dat de keuze om auditie te doen aan het conservatorium een vanzelfsprekende volgende stap was.

In 2008 begon ik met mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Gedurende deze jaren heb ik voornamelijk les van Ernestine Stoop gehad, maar ook Anton Sie en Sandrine Chatron kan ik tot mijn leraren rekenen. Verder heb ik gedurende die tijd masterclasses en cursussen bij (onder andere) Lavinia Meijer, Manja Smits, Erika Waardenburg, de Turkse Şirin Pancaroğlu en Sabien Canton gevolgd. Daarnaast heb ik mijn derde en vierde studiejaar de minor ‘Educatie’ met harpmethodieklessen bij Julia Stegeman gevolgd. In 2012 heb ik hiervoor een Educatiecertificaat ontvangen, waarmee mijn lesbevoegdheid een feit was.

Nadat ik mijn Bachelorstudie in januari 2013 gehaald had, richtte ik mij op mijn toekomst en besloot een Masterstudie aan het conservatorium in Tilburg te volgen. Deze studie startte in september 2013 en heeft voor mij als voordeel dat ik mijn eigen lessen kan ‘inkopen’. Op deze manier kan ik mij ontwikkelen op een manier die mij past en me zodoende niet alleen verder bekwamen in mijn harpspel, maar me ook meer op de educatieve kant richten: het lesgeven. Hierin richt ik mij met name op het fenomeen dyslexie en de invloed die dit probleem kan hebben tijdens de lessen.